Thursday, 16 April 2015

CARROT CAKE (MOROTSKAKA)



Last weekend Mikael´s aunt and uncle came to visit us and at this occasion I baked this carrot cake. In Stockholm one can buy it in almost every café. It is simple to make but still very fresh and tasty. 

INGREDIENTS
4 eggs

4 dl sugar

200 gram melted butter 

6 dl grated carrots 

4 dl flour

2 teaspoons bicarb

2 teaspoons baking powder 

1 teaspoon cinnamon  

1 teaspoon cardamom

Icing 
200 gram Philadelphia cheese 


150 gram room temperature butter


3 dl icing sugar


3 teaspoons vanilla sugar 







Minulý víkend nás prišli navštíviť Mikaelova teta a ujo a pri tejto príležitosti som upielka tento mrkvový koláč. V Štockholme ho má v ponuke takmer každá kaviareň. Zvládne ho každý, keďže je super jednoduchý a pritom šťavnatý a chutný. 











BUDETE POTREBOVAŤ

4 vajíčka

4 dl cukru
200 gr roztopeného masla 
6 dl nastrúhanej mrkvy 
4 dl múky
2 čajove lyž. sódy bikarbóny
2 čajové lyž. prášku do pečiva
1 lyžička škorice  
1 lyžicka kardamómu 
Poleva
200 gr Philadelphia nátierky 


150 gr masla izbovej teploty


3 dl práškového cukru


3 lyžičky vanilkového cukru


 1. grate your carrots// nastrúhajte si mrkvičku
 2. melt the butter// roztopte si maslo
 3. mix the eggs with sugar// vymiešajte vajíčka s cukrom
4. Let the butter cool a bit and mix it with flour and other dry ingredients// 
nechajte maslo trocha vychladnúť a vymiešajte ho s múkou a ostanými koreninami, práškom do pečiva a bikarbónou
 5. Mix everything together - carrots, eggs with sugar and butter with flour. Grease the baking tray with butter and dust it with bread crumbs.  Bake at 175 degrees for about 15 minutes (depends on the size of your baking tray)
Zmiešajte všetko spolu - mrkvu, vajíčka s cukrom a maslo s múkou. Vymastite si plech maslom a posypte ho s brezlami. Pečte pri 175 stupňoch asi 15 minút (záleží od veľkosti plechu).

6. For the icing just mix all the ingredients (Philadelphia, butter and sugar) together with a mixer and spread it on the cooled cake.
Poleva: zmiešajte mixérom dokopy všetky ingrediencie (philadelphia, maslo a cukor) a rozotrite krém na vychladený koláč.

bon apetit :)










No comments:

Post a Comment